menu

15 בנובמבר 2011

סבתא יקרה הפוסט הזה מוקדש לך באהבה רבה

ביום שישי האחרון סבתא שלי נפטרה. קצת  מוזר לכתוב פה על מוות בבלוג שמלא בכל טוב. אבל אין מה לעשות, זה חלק ממעגל החיים שלנו.
סבתא יקרה היו לך חיים מלאים ושלמים זכית לגדל שלושה בנים מסורים ואהובים, שמונה נכדים שאוהבים אותך עד מאוד ואפילו זכית להכיר את הנין שלך, אני מקדישה לך את הפוסט הזה באהבה רבה. כבר מתגעגעים אליך....


ניסיתי להיזכר מה גרם לנו תמיד להתאחד מעבר לחגים ואירועים מיוחדים. גדלנו רחוק ממנה והביקורים לא היו תכופים כמו שאר בני הדודים, אבל כשנפגשנו סבתא תמיד דאגה שחס וחלילה לא יחסר לנו אוכל, במיוחד המטעם האהוב עלי - פריקסה (סנדוויץ' תוניסאי). הבית שלנו לא היה חשוף למאכלים מזרחיים וגדלנו בעיקר על אוכל ההודי. אבל על פריקסה לא הייתי מוכנה לוותר גם לא בעבור סטייק עסיסי (אני קרניבורית רצינית).
לפני חודשיים באחד הביקורים אצל הורי, אבא שלי פינק אותנו ונענה לבקשתה של אחותי שחגגה יום הולדת והזמינה לארוחה פריקסה. המנה הזאת נהדרת במיוחד אם מכינים את כל הסלטים בבית. 
סבתא שלי הייתה אלופת העולם בהכנת סלטים וזה שידרג ביג טיים את המנה.
שיהיה בהצלחה ובתאבון!
תודה סבתא אוהבת אותך.




פריקסה (סנדוויץ' תוניסאי)

החומרים:

קילו קמח,
100 גר' שמרים (50 גרם בחורף)
כ-3 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
כף מלח
שליש כוס סוכר
1 ביצה
1/2 בקבוק שמן לטיגון עמוק

חלק 1- ללוש את כל חומרי הבצק יחד ( אבא שלי מדגיש ללוש ביד ולא במעבד מזון) מס' דקות,      להכניס את הקערה של הבצק לתוך שקית ניילון להתפחה, לאחר התפיחה ללוש שוב ולתת לבצק  לתפוח בפעם שנייה. (אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף מעט קמח)

חלק 2- יש ליצור כ-20 כדורים ולהכין לחמניות מאורכות. לשטח מעט עם הידיים ולהניח על מפה נקייה, לקמח מעט ולתת לבצק לתפוח שוב כ-10 דקות, כאשר הלחמניות מכוסות במגבת.

חלק 3- לאחר התפיחה ליצור חתך לא עמוק מדי עם סכין לאורך כל לחמניה, לטגן בשמן חם על להבה גדולה מונמכת, פעם ראשונה לשים מכסה, להפוך ולהסיר את המכסה.
להניח על נייר סופג.

מילוי תוספות:
סלט תפוחי אדמה אופן ההכנה: 4 תפוחי אדמה גדולים שלוקים וחתוכים לריבועים קטנים, פטרוזליה קצוצה,בצל קטן קצוץ, שמן, לימון, מלח, פלפל שחור/לבן  ולערבב הכל יחד.
אריסה חריפה/מתוקה, או מטבוחה, טונה מסוננת משמן, זיתים, ביצים קשות חתוכות לרבעים.
למרוח את האריסה/מטבוחה, מעל סלט תפוחי אדמה, מעל טונה, ביצה וזיתים.
מוסיפים סלט ירקות חתוך דק,דק (אבא שלי חותך כ"כ קטן עד שלא רואים סלט)
הערה: הטוניסאים מוסיפים סלט דלעת, (ט'רצ'ה) לבשל דלעת או גזר,למעוך במזלג, להוסיף אריסה חריפה, כמון, לימון, שום כתוש, מלח ושמן.
אפשר גם חתיכות לימון כבוש למי שאוהב, זה מוסיף המון!

המלצה מדוד שמואל: להוסיף צלפים ואנשובי. אני לא ניסיתי אבל אני בהחלט סומכת על מה שהוא אומר. הוא יודע מזה אוכל טוב.








בתאבון!

5 תגובות:

  1. יקירתי, אני משתתפת בצערך, שלא תדעי צער.
    וחייבת להתוודות, מעולם לא טעמתי סנדוויץ תונסאי :-)

    השבמחק
  2. יפה שכתב לה.
    משתתפת בצערך.

    אתן דומות, שמת לב?

    השבמחק
  3. משתתפת בצערך על מותה של סבתך, רואים בתמונות כמה הרבה שמחה ואהבה היתה לה!

    השבמחק
  4. משתתפת בצערך, שלא תדעי צער,
    והסנוויץ' שמעתי ואף פעם לא טעמתי,
    נראה ממש טעים, אני אהבתי את הלחמניות המטוגנות
    הייתי ממלאת אותם בדברים אחרים.
    תודה רבה

    השבמחק

תודה על תגובתך
הילה מגריל