וואוו זה קורה!
אני סוף כל סוף פותחת בלוג; אחרי התלבטויות וחיזוקים מהסובבים אותי, החלטתי פשוט לכתוב...
על אימהות, החלק הכי ממלא ונכבד בחיי.
על עיצוב על גווניו השונים ואהבתי לתחום מאז ומתמיד
והמטבח שגם הוא חלק בלתי נפרד מחיי ואני מבלה בו לא מעט וכל-כך, כל כך אוהבת אותו.
היום הוא יום הולדתי ה-31 ולאחר שהתפטרתי מעבודתי לפני כשבוע, החלטתי שהשנה אני משקיעה באהבות הגדולות שלי ומפנה להם מקום.
אין דרך טובה יותר לחגוג מאשר בחיק המשפחה ועם חברים.
התפנקתי בבוקר עם בני משפחה וחברות בסדנת קאפ-קייקס שגיסתי המוכשרת תמר (קונדיטורית) ארגנה. היה נעים, חמים, צבעוני וטעים במיוחד.
סיימתי את היום עם הרעלת סוכר קלה, ביקור בקולאז' SAEL של קרן שביט המקסימה ומפגש מרגש עם כמה חברות שלא ראיתי שנים!!!
חזרתי הביתה להפתעה נוספת שכללה פרחים, בלונים והרבה מתנות:)
זאת הזדמנות נהדרת לומר תודה רבה! היה לי יום מקסים ומחמם את הלב.
"מכל טוב" אכן יהיה כאן...
אז יום הולדת שמח לי ולבלוג החדש שלי.
ושבוע טוב לכולם.
וכמובן איך אפשר בלי המתכונים הנהדרים.
אני מוכרחה להודות שהמתכון טיפה מורכב, אבל שווה כל דקה וכל ביס.
אני מצרפת גם הוראות הכנה לרויאל אייסינג (ציפוי שניתן לקשט איתו את הקאפקייקס ומשדרג גם את הטעם מומלץ!)
עוד המלצה למתכון הזה,לקרוא היטב את המתכון לפני ההכנה, יש לא מעט שלבים וזה עלול לבלבל.
תמר יקירתי,תודה רבה על המתכונים הנפלאים.
קאפקייקס שוקלד קוקוס עם קרם חמאה-קרמל.
מצרכים לכ-12 קאפקייקס גדולים או 24 מיני.
1/4 1 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו משובח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שמנת חמוצה בטמפ' החדר
160 מיל חלב קוקוס לא ממותק
1 כפית תמצית וניל
110 גר' חמאה בטמפ' החדר
1 כוס סוכר לבן
1 ביצה גדולה בטמפ' החדר
1/2 כוס שבבי קוקוס
מצרכים לקרם חמאה וניל:
1/2 כוס + 2 כפות סוכר לבן
2 כפות מים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמנת מתוקה + 1/4 כוס חלב
4 חלבונים בטמפ' החדר
225 גר' חמאה בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
הכנת קרם חמאה - קרמל:
1. מעל אש בינונית לערבב את 1/2 כוס הסוכר יחד עם המים, עד שהסוכר נמס. לערבב לעיתם קרובות ולוודא שהסוכר לא נדבק לתחתית הסיר. כאשר הסוכר נמס להגביר את האש לאש גבוהה ולהרתיח את התערובת מבלי לערבב. במידת הצורך ניתן להסיר את התערובת הנדבקת על הדפנות במברשת לחה. על התערובת לקבל צבע זהב כהה (צבע קרמל)
2. בינתיים, להניח בסיר אחר מעל אש בינונית - גבוהה את השמנת המתוקה והחלב ולחמם (לא להביא לרתיחה)
3. כאשר הקרמל הגיע לצבע שלו חיכינו קחו את הסיר ושפכו אותו לסיר השמנת והחלב.
זהירות - הנוזלים חמים מאוד!!!! ולכן מומלץ להיות עם שרוולים ארוכים או כפפות ע"מ שהנוזלים לא ישפריצו.
4. מעל אש בינונית להמשיך לערבב את תערובת השמנת - קרמל עד אשר הקרמל נמס בתוך השמנת. לחמם את התערובת ולהביא אותה ממש לפני נקודת רתיחה.
5. בקערת המיקסר להקציף את החלבונים יחד עם המלח ו 2 כפות הסוכר שנותרו. לערבב פנימה את תערובת הקרמל, להתחיל מכמה כפות כל פעם לערבב ולבסוף לשפוך את כל התערובת (זאת בכדי למנוע מהחלבונים להתפרק)
6. להעביר את תערובת החלבונים - קרמל חזרה לסיר ומעל אש בינונית לערבב עם כף עץ עד אשר התערובת מכסה את הכף. להסיר את התערובת מהאש במהירות, לסנן אותה דרך מסננת לתוך המיקסר ולערבב את התערובת על מהירות בינונית עד אשר היא התקררה ונעשתה אורירית.
7. להחליף לוו גיטרה ובעדינות רבה לערבב פנימה על מהירות בינונית את החמאה, כל פעם קצת מהחמאה עד אשר כל החמאה התערבבה היטב. כאשר ערבבתם פנימה את כל החמאה לערבב את התערובת למשך דקה במהירות גבוהה ע"מ ליצור אותה לכמה שיותר אוירירית.
8. להוריד את המהירות ולהוסיף פנימה את תמצית הוניל והרום.
9. שוב להגביר את מהירות המיקסר ולערבב על מהירות גבוהה עוד דקה כדי לתת לקרם גימור חלק.
רויאל אייסנג - ציפוי לקישוט הקאפקייקס מומלץ!
200 גר' א.סוכר
2-3 כפות מים/חלב
1-2 כפית מיץ לימון
שופכים לתוך קערית את המים/חלב מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר תוך כדי עירבוב מוסיפים את הלימון
מחלקים לקבוצות וצובעים בטיפה של צבע מאכל
בתאבון!
נוית אהובתי תודה רבה, רבה על העזרה, ההסברים והסובלנות האין סופית לפתיחת הבלוג. למרות חוסר שעות השינה.
כל כך כייף שיש אותך.
אני סוף כל סוף פותחת בלוג; אחרי התלבטויות וחיזוקים מהסובבים אותי, החלטתי פשוט לכתוב...
על אימהות, החלק הכי ממלא ונכבד בחיי.
על עיצוב על גווניו השונים ואהבתי לתחום מאז ומתמיד
והמטבח שגם הוא חלק בלתי נפרד מחיי ואני מבלה בו לא מעט וכל-כך, כל כך אוהבת אותו.
היום הוא יום הולדתי ה-31 ולאחר שהתפטרתי מעבודתי לפני כשבוע, החלטתי שהשנה אני משקיעה באהבות הגדולות שלי ומפנה להם מקום.
אין דרך טובה יותר לחגוג מאשר בחיק המשפחה ועם חברים.
התפנקתי בבוקר עם בני משפחה וחברות בסדנת קאפ-קייקס שגיסתי המוכשרת תמר (קונדיטורית) ארגנה. היה נעים, חמים, צבעוני וטעים במיוחד.
סיימתי את היום עם הרעלת סוכר קלה, ביקור בקולאז' SAEL של קרן שביט המקסימה ומפגש מרגש עם כמה חברות שלא ראיתי שנים!!!
חזרתי הביתה להפתעה נוספת שכללה פרחים, בלונים והרבה מתנות:)
זאת הזדמנות נהדרת לומר תודה רבה! היה לי יום מקסים ומחמם את הלב.
"מכל טוב" אכן יהיה כאן...
אז יום הולדת שמח לי ולבלוג החדש שלי.
ושבוע טוב לכולם.
וכמובן איך אפשר בלי המתכונים הנהדרים.
אני מוכרחה להודות שהמתכון טיפה מורכב, אבל שווה כל דקה וכל ביס.
אני מצרפת גם הוראות הכנה לרויאל אייסינג (ציפוי שניתן לקשט איתו את הקאפקייקס ומשדרג גם את הטעם מומלץ!)
עוד המלצה למתכון הזה,לקרוא היטב את המתכון לפני ההכנה, יש לא מעט שלבים וזה עלול לבלבל.
תמר יקירתי,תודה רבה על המתכונים הנפלאים.
קאפקייקס שוקלד קוקוס עם קרם חמאה-קרמל.
מצרכים לכ-12 קאפקייקס גדולים או 24 מיני.
1/4 1 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו משובח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שמנת חמוצה בטמפ' החדר
160 מיל חלב קוקוס לא ממותק
1 כפית תמצית וניל
110 גר' חמאה בטמפ' החדר
1 כוס סוכר לבן
1 ביצה גדולה בטמפ' החדר
1/2 כוס שבבי קוקוס
הוראות הכנה קאפקייקס:
1. לחמם תנור ל180 מעלות ולרפד תבנית שקעים במנז'טים,לשמן במידת הצורך
2. לנפות יחד לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
3. בקערה נפרדת לערבב את השמנת החמוצה וחלב הקוקוס
4. בקערת המיקסר להקציף את החמאה מספר דקות עד לקבלת תערובת קרמית.בהדרגה להוסיף את הסוכר ולהקציף 6-7 דקות,עד אשר מתקבלת תערובת אורירית.
5. להוריד את המהירות של המיקסר לבינונית ולערבב פנימה את הביצה.
6.להוריד את מהירות המיקסרלנמוכה ולהוסיף את היבשים והלחים לסירוגין בשלוש פעמיים,למעשה לערבב פנימה מעט מתערובת הקמח ואח"כ מעט מתערובת השמנת החמוצה. וכך הלאה,להתחיל ולסיים עם המצרכים היבשים.חשוב שכל המצרכים יתערבבו היטב ולכן במידת הצורך, גרדו את תחתית קערת המיקסר והמשיכו לערבב.
7. לערבב פנימה את שבבי הקוקוס.
8.באמצעות כף או שקית זילוף (עדיף שקית זילוף) למלא 3/4 מכל מנג'ט.
9. לאפות את הקאפקייקס 18-20 דקות, עד אשר הם התנפחו וקיסם הנכנס יוצא נקי. לתת להם להתקרר בתבנית כ- 7 דקות לפני שמוציאים מהתבנית ונותנים להם להתקרר.
מצרכים לקרם חמאה וניל:
1/2 כוס + 2 כפות סוכר לבן
2 כפות מים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמנת מתוקה + 1/4 כוס חלב
4 חלבונים בטמפ' החדר
225 גר' חמאה בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
הכנת קרם חמאה - קרמל:
1. מעל אש בינונית לערבב את 1/2 כוס הסוכר יחד עם המים, עד שהסוכר נמס. לערבב לעיתם קרובות ולוודא שהסוכר לא נדבק לתחתית הסיר. כאשר הסוכר נמס להגביר את האש לאש גבוהה ולהרתיח את התערובת מבלי לערבב. במידת הצורך ניתן להסיר את התערובת הנדבקת על הדפנות במברשת לחה. על התערובת לקבל צבע זהב כהה (צבע קרמל)
2. בינתיים, להניח בסיר אחר מעל אש בינונית - גבוהה את השמנת המתוקה והחלב ולחמם (לא להביא לרתיחה)
3. כאשר הקרמל הגיע לצבע שלו חיכינו קחו את הסיר ושפכו אותו לסיר השמנת והחלב.
זהירות - הנוזלים חמים מאוד!!!! ולכן מומלץ להיות עם שרוולים ארוכים או כפפות ע"מ שהנוזלים לא ישפריצו.
4. מעל אש בינונית להמשיך לערבב את תערובת השמנת - קרמל עד אשר הקרמל נמס בתוך השמנת. לחמם את התערובת ולהביא אותה ממש לפני נקודת רתיחה.
5. בקערת המיקסר להקציף את החלבונים יחד עם המלח ו 2 כפות הסוכר שנותרו. לערבב פנימה את תערובת הקרמל, להתחיל מכמה כפות כל פעם לערבב ולבסוף לשפוך את כל התערובת (זאת בכדי למנוע מהחלבונים להתפרק)
6. להעביר את תערובת החלבונים - קרמל חזרה לסיר ומעל אש בינונית לערבב עם כף עץ עד אשר התערובת מכסה את הכף. להסיר את התערובת מהאש במהירות, לסנן אותה דרך מסננת לתוך המיקסר ולערבב את התערובת על מהירות בינונית עד אשר היא התקררה ונעשתה אורירית.
7. להחליף לוו גיטרה ובעדינות רבה לערבב פנימה על מהירות בינונית את החמאה, כל פעם קצת מהחמאה עד אשר כל החמאה התערבבה היטב. כאשר ערבבתם פנימה את כל החמאה לערבב את התערובת למשך דקה במהירות גבוהה ע"מ ליצור אותה לכמה שיותר אוירירית.
8. להוריד את המהירות ולהוסיף פנימה את תמצית הוניל והרום.
9. שוב להגביר את מהירות המיקסר ולערבב על מהירות גבוהה עוד דקה כדי לתת לקרם גימור חלק.
רויאל אייסנג - ציפוי לקישוט הקאפקייקס מומלץ!
200 גר' א.סוכר
2-3 כפות מים/חלב
1-2 כפית מיץ לימון
שופכים לתוך קערית את המים/חלב מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר תוך כדי עירבוב מוסיפים את הלימון
מחלקים לקבוצות וצובעים בטיפה של צבע מאכל
בתאבון!
נוית אהובתי תודה רבה, רבה על העזרה, ההסברים והסובלנות האין סופית לפתיחת הבלוג. למרות חוסר שעות השינה.
כל כך כייף שיש אותך.
הילה אהובה,
השבמחקמזל טוב ליומולדת וכמובן לבלוג!! באמת שהגיע זמן!...
בטוחה שהולך להיות כאן נעים ויפה וטעים.
וגם, שהזמן שפינית לעסוק במה שאת אוהבת יביא איתו דברים טובים ומרגשים.
נשיקות!!
הילונת מתוקה!
השבמחקמזל טוב! גם ליומולדת, גם לבלוג ובעיקר על הדרך החדשה שנפתחת עכשיו!
מחכה לקרוא אותך בשקיקה,
בהצלחה!
עדידוש,
השבמחקתודה רבה!
חיזקת אותי בשבת!
והכי חשוב המפוחיות להיט היסטרי בבית.
תודה
מזל טוב כפול ומכופל!!!!
השבמחקשיהיה המון בהצלחה בדרך החדשה (-:
יקירתי
השבמחקאיזה מרגש זה לקרוא ולראות שאת סוף סוף באמת עושה את מה שאת אוהבת.
מחזקת אותך ושולחת לך מלא מלא איחולי מזל טוב והצלחה וכמובן בריאות לכולם
נשיקות
ומקווה שתעלי גם מתכונים לפשוטי העם.. שקצת גדול עליהם להכין קאפקייקס :)
אוהבת יעלי
אחותי היקרה סוף סוף הגיע הזמן באמת... גאה בך עוד משהו שתצליחי בו אני בטוחה.. אוהבת המון!!!
השבמחקאחרי 15 שעות במטבח ובין לבין טיפול בפשוש התפניתי להציץ ולראות איך הבלוג העלה עור וגידים, פשוט מדהים. אני מאחלת לך שהבלוג ישגש ואולי סוף סוף זה ידרבן אותך ליצור קצת יותר... אחרי הכל צריך לספק את הנפשות הפועולות :-)
השבמחקאני מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ותמיד אני פה בשבילך, באש ובמים.
וואוו. נראה שיש למה לצפות....
השבמחקזהירות!! הולכת לעקוב אחרייך.
תתחדשי ובהצלחה.
ענת