menu

14 בדצמבר 2014

פשוט תודה

ממש מתחת לביתנו נמצא יער עצמון (או כפי שנעם קורא לו, היער הקסום) השבת החלטנו שהגיע הזמן למלא את מלאי האצטרובלים שלנו.המסייע לנו בהדלקת הקמין. ואם כבר אצטרובלים, אז לא נאסוף אורניות?
 לפעמיים אנחנו ככ עסוקים בחיי היום יום האינטנסיביים שלנו, שאנחנו שוכחים לעצור לרגע ולהגיד תודה לדברים הקטנים, שממלאים את ליבנו. אז סתם כך, בא לי לומר תודה. חזרנו הביתה שמחים מאושרים ובעיקר מאוד רעבים. בילדותי היינו חוזרים מטיול ביער לבית הילדים(גדלתי בקיבוץ) והמטפלת הייתה מטגנת לנו חביתת אורניות משובחת. יש לי זיכרון מתוק מאוד מחווית  החיפוש וההכנה של מזון שנמצא בטבע.
 ארוחת צהריים חביתה, זה לא משהו שעובר אצלנו במשפחה ולכן שדרגתי מתכון מבית אמא, שהוסב מפשטידת קישואים לפשטידת פטריות.


המצרכים
 בערך 15 פטריות בגודל בינוני (ניתן להוסיף כל סוג פטריות) יש להסיר מהאורניות את החלק התחתון (הספוגי ולזרוק)
3 בצלים בינוניים
 חצי כוס קמח תופח (או כפית א.אפייה)
4 ביצים
1 שמנת מתוקה
 חצי כפית אגוז מוסקט
 חצי כפית מלח
3 כפות שמן

 מטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את הפטריות. מטגנים הכל יחד עוד 3 דק. נותנים למחבת להצטנן ובינתיים טורפים יחד את הביצים, עם השמנת המתוקה והקמח. מוסיפים את הפטריות והבצל לתוך העיסה ומתבלים. ניתן להוסיף כל גבינה קשה שיש לכם בבית. אנחנו אוהבים את הפשטידה הזו מאוד עם גבינת קשקבל. מכניסים לתוך תבנית משומנת ומעל מפזרים מכל הבא ליד (אמא שלי תמיד מפתיעה) צנוברים,שומשום,אגוזי מלך,קווקאר ועוד.... אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות בערך 30 דק'.

בהצלחה ובתאבון:)










אני רוצה לסיים בשיר תודה לחברות היקרות שלי.
 אוהבת כל כך!

שבוע טוב לכולם

"תודה על השקט, תודה על האור 
על הלב הרחב שהמיס את הכל 
על הראש הבריא, סערת הנפש 
הזמן היקר, החום והרגש 
תודה על הרוך, התמימות הפשוטה 
הליטוף, החיבוק, המילה הטובה 
על הכל בו נשמת האדם עמוסה.....




תגובה 1:

  1. מהממים כולכם. איזה שבת כיפית.
    הפטריות נראות סוף :-)

    השבמחק

תודה על תגובתך
הילה מגריל