menu

20 בדצמבר 2014

אני אוהב שוקולד

בבית שלנו אין דבר כזה שלא יהיה שוקולד! יתכן שאוכל במקרר יחסר, אבל שוקולד אין סיכוי. גם גדי וגם אני מכורים קשות ולצערי כך גם ילדנו(זה כנראה עובר בגנים). אם לומר את האמת גדי קצת יותר ממני. אני בהחלט יכולה להחליף את השוקולד בעוגה טובה,או קפה עם עוגיות. לפעמיים גדי מבקש ממני להחביא ממנו את החפיסות, כוון שיודע שלא יעמוד בפיתוי. (אבל כמובן שנשבר לבסוף).
השבת לא הספקנו לעשות קניות ונתקענו בלי חמצן. בדרך כלל כשמצב כזה קורה, אפייה של עוגה טובה פותרת הכל. אבל השבת לא הסתפקנו בזה. במיוחד אחרי הספינ'ג,סופגניות,לביבות וכו...
פתחתי את המזווה והתחשק לי להכין עוגיות חמאה עם לוונדר. אבל היה ברור, שאין סיכוי שזה עובר הפעם. המתכון שלפנכם הוא אחד האלתורים המהירים שהכנתי,אבל התוצאה  גן עדן. לבנדר זה אחד הפרחים שאני הכי אוהבת (אפילו בחתונה היה לי זר ענק שגיסתי הכינה לי) ולאחרונה גיליתי,שהוא משתלב נהדר בעוגיות,אז למה לא על שוקולד????

מצרכים:
שוקלד לבן 
קוקוס קלוי
פיסטוקים
פרחי לבנדר.


  • ממיסים את השוקולד הלבן בשיטת בן מארי. משתדלים לא לערבב יותר מידי את העיסה וגם שלא יישרף.
  • מכינים תבנית שטוחה מוניחים נייר אפייה או תבנית סילקון שטוחה מעל.
  • שופכים את הנוזל המומס לתוך התבנית ומיישרים עם מרית.
  • מעל מפזרים קוקוס קלוי,פרחי לבנדר,פיסטוקים ובעצם כל דבר שאתם אוהבים.
  • מכניסים למקפיא לשעתיים מוצאים ושוברים לחתיכות.
  • רבע שעה עבודה ויש לכם קינוח מפנק במיוחד

רבע שעה עבודה ויש לכם קינוח מפנק במיוחד











כמה טיפים על הלבנדר כאן
שבוע טוב לכולם
הילה








תגובה 1:

  1. וואו! נראה מעולה!! אף פעם לא חשבתי להשתמש בפרחי לוונדר למאכל... החכמתי, תודה! :-)
    והבת שלך, פשוט הורסת! (חמסה חמסה חמסה) לאכול אותה יחד עם השוקולד :-)
    תודה וחג שמח!

    השבמחק

תודה על תגובתך
הילה מגריל