מַעֲשֶׂה בְּגֶזֶר!
זָרַע אוֹתוֹ בְּגַן הַיֶּרֶק
סַבָּא אֱלִיעֶזֶר.
גֶּזֶר, גֶּזֶר, גֶּזֶר, גֶּזֶר –
אֵין כָּמוֹהוּ גֶּזֶר!
זָרַע אוֹתוֹ בְּגַן הַיֶּרֶק
סַבָּא אֱלִיעֶזֶר.....
לפני מספר חודשים באחד מימי השישי, חיפשתי מתכון מהיר ופשוט, עם חומרים שתמיד יש בבית; כך שלא יהיה צורך להטריח את גדי למגה בסכנין בשעה 16:00 או להתדפק על דלתות השכנים. בילדותי לא היה דבר כזה שביום שישי הבית לא מריח כמו מאפייה, תמיד הייתה לפחות עוגה אחת לשבת, מעשה ידיה של אימי, האופה הטובה ביותר בכל רחבי המשפחה.
נעם שלנו וירקות לא חברים כלל, על כן חיפשתי מתכון של עוגת גזר - הירק היחיד שהוא עוד איכשהו מוכן לאכול. בין חולשותי הרבות נמצאת גם המשיכה הבלתי נשלטת לספרי בישול, אני תמיד נהנת לפתוח כמה ספרים ולחפש את המתכון הבא... אני אף פעם לא מדייקת ותמיד מאלתרת לפי טעמנו וכך גם עשיתי עם עוגת הגזר, מקווה שתהיה לטעמכם. כבסיס שימש מתכון מהספר "עוגות בחושות של בני סיידה" שעומד מאחורי כמה מהצלחותי הגדולות בתחום הבחישה.
עוגת הגזר יוצאת אורירית עד מאוד, ולמרות התחושה שזו עוגה בה הופרדו ביצים, לא כך הדבר. אני מכינה אותה ללא תוספת אגוזים או כל דבר אחר בשביל שגם נעם יוכל להנות ממנה; בפעם האחרונה הוספתי חמוציות וזכיתי לתשואות ממושכות. עם הצלחה קשה להתווכח, ולא היה טועם שלא ביקש את המתכון. מאז הפכה להיות עוגת הבית - וכל יום שישי בצהריים נכנסות 3 תבניות לתנור.
אז לכל חברותי האהובות, אל חשש, זה שחשפתי בפניכן את המתכון לא אומר שאפסיק לדפוק על דלתכן עם עוגה חמה מהתנור ביום שישי:)
המתכון:
4 ביצים
2 כוסות סוכר
3 שקיות סוכר וניל, או 3 כפיות תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מתפוז אחד (אני לא הוספתי וזה לא חסר במיוחד)
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/3 1 כוסות שמן קנולה או תירס
3/4 2 כוסות קמח מנופה
2 שקיות אבקת אפייה
1/2 1 כוסות אגוזי מלך קצוצים (אני לא שמתי)
1/2 1 כוסות צימוקים בהירים
500 גרם גזר (6-5 גזרים) קלוף ומגורר דק
50 גרם גינגר מסוכר,קצוץ (לא הכרחי)
1 כפית גדושה קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
* 3 תבניות כיכר בגודל 10*30 ובעומק של 5 ס"מ משומנת ומקומחת
הגזרים שבתמונה מהגינה של שכנתי היקרה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר, סוכר הוניל וגרידת התפוז והלימון ומערבלים 2 דקות. מוסיפים את השמן ומערבלים עוד 4 דקות. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עוד 4 דקות (הזמנים כאן חשובים מאוד! הם אלו שעוזרים לעוגה לצאת מאוד אורירית)
2. מוסיפים את האגוזים, הצימוקים, הגזר,הגינגר והתבלינים ומערבבים ידנית לקבלת בלילה אחידה.
3. יוצקים את התערובת לתבניות. מניחים את התבניות בתבנית תנור גדולה ואופים 50-55 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים וטוחנים
בתאבון ושבת שלום!
הילה
נראה מדהים!!! ואיזה יופי של צילומים!!!
השבמחקנראה טעים
השבמחקתודה על השיתוף
זהבית שקד
איזה כייף היה היום למצוא את הבלוג המקסים שלך ככה במקרה, נורא חמים ומזמין :-) התארחתי בכל הפוסטים ונהנתי מאוד !
השבמחק